Studentski recepti: Omlet s povrćem i sirom

U današnjem studentskom receptu predlažemo vam omlet s povrćem i sirom. Danas kuham brzo, fino i jeftino!


Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme kuhanja: 5 minuta

Za 1 osobu

Sastojci:

  1. 3 jaja
  2. 3 velike kašike vode
  3. 1 paprika
  4. 1 paradajz
  5. 2 listića tost Sirela Gouda ili Emmentaler topljenog sira
  6. 1 kocka Dukat maslaca
  7. 1 mala kašika soli
  8. prstohvat bibera

POČETAK:

Operite povrće, očistite ga i narežite na kockice. Razbijte jaja u posudu i dodajte 3 kašike vode, sol i biber. Miješajte toliko dok jaja ne poprime ravnomjernu žutu boju odnosno dok bjelanjak potpuno nestane.

  1. Korak:

Rastopite maslac u tavi i ravnomjerno ga rasporedite po tavi kružnim pokretima. Ulijte jaja. Uzmite kuhaču i idite oko tave pa od rubova povlačite kuhaču prema sredini tave. Ponovite postupak dva puta oko tave jer će se tako jaja ravnomjerno ispržiti.

  1. Korak:

Na ispržena jaja posložite dva lista tost sira i povrće. Preklopite i poslužite na tanjur.

Dobar tek!