Studentski recepti: Napravite ovu preukusnu štrudlu sa višnjama

Ova ukusna štrudla sa višnjama će vam zasladiti ljetne dane!


Cherry strudel
Ilustracija: Envato

Sastojci:

  • 700 g višanja
  • 8 kora za pitu
  • 1 žličica cimeta
  • 100 g mljevenih badema
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka

Priprema:

Pripremite oko 700 grama očišćenih višanja. Stavite višnje u posudu, dodajte šećer, cimet i bademe i sve dobro sjedinite.

Pomiješajte ulje i mlijeko. Uzmite dve kore i gornju koru premažite tom mješavinom, rasporedite po njoj par kašika višanja, zatim zarolajte i pažljivo položite u pleh premazan masnoćom, prenosi ba.n1info.com.

Na isti način iskoristite preostale kore.

Kada su sve zarolane, prelijte ostatkom mješavine ulja i mlijeka i stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni.

Pecite između 30 i 40 minuta, dok štrudla ne postane zlatnožuta.

Ohlađenu štrudlu posuti šećerom u prahu.

Prijatno!