Studentski recepti: Korejska niskokalorična salata sa špinatom

Ova vrlo jednostavna, a ukusna salata sa špinatom je idealno rješenje za zdrav obrok.


spinach salad
Ilustracija: Envato

Sastojci:

  • 220 grama svježeg špinata
  • 4 šolje vode
  • 1 isjeckan češanj bijelog luka
  • 1 isjeckan mladi luk
  • 1 ½ kašičice soja sosa
  • 1 ½ kašičice ulja od susama
  • 2 kašičice tostiranih sjemenki susama
  • Po izboru ¼ kašičice soli

Postupak:

Špinat blanširati 30 sekundi u 4 šolje ključale vode. Skloniti sa vatre i isprati nekoliko puta hladnom vodom. Rukama iscijediti ostatak vode iz špinata, prenosi ultra.ba.

U posudi srednje veličine dodati bijeli luk, mladi luk, soja sos, susamovo ulje i sjemenke susama. Posoliti po želji. Staviti špinat u zdjelu i dobro izmješati.

Serviraj i uživaj!