Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Riječ je o ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja koji će vas koštati vrlo povoljno.
Savršen omlet kremast je i mekan iznutra, a izvana žut, dobro pečen i mrvicu hrskav. Najbolje od svega je što nudi hiljadu različitih mogućnosti, piše Zadovoljna.hr.
U njega se mogu dodavati komadići mesa, sira, povrća… odnosno što god poželite, no fin je i ako ga jedete bez ikakvih dodataka.
Donosimo vam recept za klasični omlet od tri jaja kojim ćete zasigurno razveseliti svoje ukućane.
Sastojci za omlet (za jednu odraslu osobu):
- 3 jaja
- sol i biber
- komadić maslaca
- biljno ulje
Priprema:
1. U tavu stavite kašiku biljnog ulja i manji komadić maslaca i pustite da se rastopi.
2. Za to vrijeme razbijte jaja u posudicu i dobro ih istucite pjenjačom. Posolite ih i pobiberite.
3. Kad se maslac i ulje zagriju, smanjite temperaturu i izlijte jaja u tavu. Jaja bi trebala prekrivati cijelu površinu tave.
4. Kada primijetite da je dno jaja pečeno, a sredina je još tekuća, špatulom preklopite omlet. Pecite još kratko, zarolajte omlet i poslužite ga s tostom ili sezonskom salatom. Dobar tek.
U YouTube videu pogledajte kako Jamie Oliver radi omlet od tri jaja.