Studentski recepti: Jeftini obrok pun proteina spreman za pet minuta

Isprobajte hranjiv, ukusan, a vrlo povoljan obrok.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Riječ je o ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja koji će vas koštati vrlo povoljno.

Savršen omlet kremast je i mekan iznutra, a izvana žut, dobro pečen i mrvicu hrskav. Najbolje od svega je što nudi hiljadu različitih mogućnosti, piše Zadovoljna.hr.

U njega se mogu dodavati komadići mesa, sira, povrća… odnosno što god poželite, no fin je i ako ga jedete bez ikakvih dodataka.

Donosimo vam recept za klasični omlet od tri jaja kojim ćete zasigurno razveseliti svoje ukućane.

Sastojci za omlet (za jednu odraslu osobu):

  • 3 jaja
  • sol i biber
  • komadić maslaca
  • biljno ulje

Priprema:

1. U tavu stavite kašiku biljnog ulja i manji komadić maslaca i pustite da se rastopi.

2. Za to vrijeme razbijte jaja u posudicu i dobro ih istucite pjenjačom. Posolite ih i pobiberite.

3. Kad se maslac i ulje zagriju, smanjite temperaturu i izlijte jaja u tavu. Jaja bi trebala prekrivati cijelu površinu tave.

4. Kada primijetite da je dno jaja pečeno, a sredina je još tekuća, špatulom preklopite omlet. Pecite još kratko, zarolajte omlet i poslužite ga s tostom ili sezonskom salatom. Dobar tek.

U YouTube videu pogledajte kako Jamie Oliver radi omlet od tri jaja.