Studentski recepti: Čokoladne palačinke

Odličan desert za kišne proljetne dane!


shutterstock 249804010 750x500 1

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica kakaa
  • prstohvat soli
  • 120 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 2 dl mlijeka
  • 1 dl vode
  • marmelada po izboru

Priprema:

Otopite maslac. U posebnoj posudi pomiješajte brašno i kakao.

Cijela jaja miksajte ili ručno miješajte sa šećerom i malo soli.

Zatim dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte, navodi ba.n1info.com.

U posudu dodajte mješavinu brašna i kakaa, dobro promiješajte i zatim u par navrata dodajte mlijeko i vodu. Dobro promiješajte kako biste se riješili eventualnih grudica.

Ostavite smjesu u frižider na sat vremena.

Smjesu možete pripremiti i dan pre pečenja.

Punite pekmezom po izboru, kremom ili koristite voće. Zarolajte palačinke i dekorirajte šećerom u prahu, rastopljenom čokoladom ili šlagom.