Tokom godina istraživanja restorana, vidjeli smo sve vrste pizza koje se mogu zamisliti – meksičke pice, tajlandske pizze s piletinom, desertne pice – ali, što je šokantno, bez pizze za doručak. Zadivljujuće, s obzirom na to koliko lako i ukusno može biti.
Počnite sa vrhunskim hljebom za doručak – engleskim muffinom od cijelog zrna pšenice sa gustim vlaknima – kao osnovom i salsom kao sosom, a zatim dodajte jaja, šunku i sir za ukus, supstancu i obilje proteina.
Svaki dan je bolji od sendviča za doručak od 800 kalorija, a svima koje poznajete možete reći da ste doručkovali pizzu.
Recept:
- 1⁄2 kašike putera
- 6 jaja
- sol i crni biber po ukusu
- 100 grama šunke, narezane na tanke trakice
- 4 engleska muffina od cjelovitog zrna pšenice ili više zrna, podijeljena i lagano tostirana
- 1 šolja pripremljene salse
- 1 šolja isjeckanog nemasnog Jack ili Cheddar sira
Priprema:
- Zagrijte rernu.
- Zagrijte puter u velikoj neljepljivoj tavi.
- Kada se puter potpuno otopi, jaja začinite solju i biberom, pa dodajte u tavu zajedno sa trakama šunke.
- Kuhajte drvenom kašikom ili gumenom lopaticom da nastavite da miješate jaja dok se stvrdnu.
- Skinite posudu sa vatre oko 30 sekundi pre nego što su jaja u potpunosti gotova (nastaviće da se peku u tiganju i u rerni).
- Svaku polovinu engleskog muffina premažite dobrom kašikom salse.
- Podijelite jaja na engleske muffine, a zatim prelijte sirom.
- Stavite sve engleske mafine na lim za pečenje i pecite dok se sir potpuno ne otopi i porumeni oko ivica.