Studentski recepti: Brz i jednostavan recept za pizzu od starog hljeba

Ponekad se zna desiti da nam ostane starog hljeba, a ako ste istrošili sve ideje kako ga iskoristiti, donosimo vam jednu koja bi vam se posebno mogla dopasti.


homemade pepperoni pizza bread loaf
Foto: Envato

Pizza napravljena od starog hljeba mogla bi biti vaš novi omiljeni način za njegovo trošenje.

Uz ovaj jednostavan recept, brzo ćete dobiti užinu koju vole svi uzrasti, a pritom nećete morati trošiti vrijeme na spremanje tijesta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sastojci:

Iako već poznati sastojci za pizzu, tu je i jedan karakterističan za njeno spremanje na ovaj način.

  • 1/4 šolje mlijeka, po potrebi i više – za omekšavanje hljeba
  • Paradajz sos
  • Origano
  • Topljeni sirovi – možete kombinovati parmezan i mocarelu za klasičnu italijansku kombinaciju
  • Maslinovo ulje – za mediteranski ukus i sočnost
  • Bosiljak

Priprema:

Kriške staroga hljeba rasporedite u pleh na čije ste dno prethodno dodali papir za pečenje. Zatim, svaku krišku premažite mlijekom kako bi je omekšali (ako je vaš hljeb frišak, možete preskočiti ovaj korak), prenosi klix.ba.

Dodajte paradajz sos, a zatim sireve i dodatak po želji (ako želite šunku, povrće ili slično), a zatim dodajte maslinovo ulje i origano . Stavite pizzu da se peče na 180 stepeni 20 minuta ili sve dok se sir ne istopi i poprimi zlatno-žućkastu boju.