Studentski recepti: Napravite male pizze spremne za 10 minuta, a ukusnije nego iz pekare

Vrlo jednostavan recept za pizzu bez pravljenja tijesta.


pica

Kada pravite pizzu, najteže je napraviti tijesto. Pored toga što je priprema tijesta naporan proces prilikom kojeg ćete isrpljati ruke, ali i posuđe, to je također i dugotrajan proces jer morate čekati da tijesto naraste. To oduzima mnogo truda i vremena, tako da je u tom slučaju za studente bolja opcija naručiti pizzu.

Međutim, to vam više nije potrebno. Jedinstveni ukus i miris pizze možete doživjeti i pomoću starog tost hljeba i sastojaka koje imate u frižideru i volite da jedete. Mi vam donosimo brzi recept za pizza sendviče, a vi sastojke možete korigovati po vašim ukusima i afinitetima.

Na pizza sendviče jednostavno poredajte sve što inače volite da jedete na pizzi ili koristite sastojke koje vam mi predložimo.

Sastojci: 

  • Kriška tost hljeba (a može i bilo koji hljeb kojeg u tom trenutku imate)
  • Pizza sos ili kečap
  • Feperoni, šunka, šampinjoni, paprika, luk
  • Rendani sir
  • Malo mlijeka

Način pripreme

Zagrijte pećnicu na srednjoj temperaturi. Odrežite krišku hljeba i lagano tostirajte minutu ili malo više.
Premažite pizza sosom ili kešapom i preko stavite vaše omiljene dodatke za pizzu (ili one koje imate u frižideru). Naribajte sira po želji. Stavite u pećnicu par minuta (10-15) dok pizza ne porumeni i sir se ne otopi.

Bonus savjet: Ukoliko ne volite da bude skroz hrskavo, prije nego premažete kriške hljeba kečapom, namažite ih mlijekom.