Kada pravite pizzu, najteže je napraviti tijesto. Pored toga što je priprema tijesta naporan proces prilikom kojeg ćete isrpljati ruke, ali i posuđe, to je također i dugotrajan proces jer morate čekati da tijesto naraste. To oduzima mnogo truda i vremena, tako da je u tom slučaju za studente bolja opcija naručiti pizzu.
Međutim, to vam više nije potrebno. Jedinstveni ukus i miris pizze možete doživjeti i pomoću starog tost hljeba i sastojaka koje imate u frižideru i volite da jedete. Mi vam donosimo brzi recept za pizza sendviče, a vi sastojke možete korigovati po vašim ukusima i afinitetima.
Na pizza sendviče jednostavno poredajte sve što inače volite da jedete na pizzi ili koristite sastojke koje vam mi predložimo.
Sastojci:
- Kriška tost hljeba (a može i bilo koji hljeb kojeg u tom trenutku imate)
- Pizza sos ili kečap
- Feperoni, šunka, šampinjoni, paprika, luk
- Rendani sir
- Malo mlijeka
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na srednjoj temperaturi. Odrežite krišku hljeba i lagano tostirajte minutu ili malo više.
Premažite pizza sosom ili kešapom i preko stavite vaše omiljene dodatke za pizzu (ili one koje imate u frižideru). Naribajte sira po želji. Stavite u pećnicu par minuta (10-15) dok pizza ne porumeni i sir se ne otopi.
Bonus savjet: Ukoliko ne volite da bude skroz hrskavo, prije nego premažete kriške hljeba kečapom, namažite ih mlijekom.