Studentski poslovi: Nekoliko razloga zašto trebate postati part-time tutor

Pogledajte tri razloga zašto je posao part-time tutora odličan za studentske dane!


Online Lesson with Tutor
Ilustracija: Envato

Jedan od najpopularnijih studentskih poslova, bez obzira na razinu obrazovanja, je upravo tutoring. Želite studentski posao koji je fleksibilan, vrhunski moderan i visoko prilagodljiv?

Evo zašto biste trebali razmisliti o tome da postanete honorarni učitelj.

Sa part-time tutoringom ćete biti u koraku sa najnovijim trendovima u poslovnom svijetu

Poslovni svijet i tržište se uvijek mijenjaju. Usljed brojnih inovacija došlo je do do brzog razvoja određenih ekonomskih područja. Šta to znači? Da ste vjerojatno čuli pojmove poput ekonomije iskustva ili ekonomije dijeljenja. Tutoring pripada podskupini ekonomije dijeljenja koja se naziva ekonomija znanja. Rast ekonomije dijeljenja pokazao je da neograničena vrijednost ima usluga koje se uglavnom oslanja na međuljudske interakcije. Biti honorarni nastavnik u modernom dobu znači biti dijelom grane ekonomije koja se raste i razvija.

Steknite radno iskustvo kao honorarni učitelj

Ako vam se ekonomski aktivizam zapravo ne sviđa, onda vam se zasigurno dopada širenje vaše društveno-poslovne mreže. Networking je jedan od osnovnih elemenata modernog alata zaposlenika. Postati part-time tutorom još dok ste na faksu često znači podučavati svoje vršnjake i naučiti kako se kretati kroz dinamiku moći učenika i nastavnika. Uz izoštravanje vaših vještina umrežavanja, podučavanje nudi uvod u odgovornost i odgovornost potrebnu za sve profesionalne pozicije, piše collegelife.co.

Morate se prilagoditi stilu učenja različitih učenika i stalno osiguravati kvalitetu svog rada. To vam omogućuje razvoj dragocjenih soft skills (mekih vještina) koje će biti vrlo vrijedne za vaš full-time posao poslije faksa.

Razvijte svoje poduzetničke vještine

Danas je prirodnih vođa veoma malo, a jako su traženi među poslodavcima. Nastavnici su po definiciji ljudi koji preuzimaju inicijativu i pokazuju svoj liderski potencijal aktivnim prenošenjem svog znanja studentima. Ključ dobrog vođe je sposobnost prilagodbe i korištenja vještina slušanja. Predavači moraju slušati svoje učenike kako bi razred prilagodili njihovim očekivanjima i kapacitetima.