Sastojci:

  1. Suncokretovo ili maslinovo ulje
  2. 250 grama isjeckanih gljiva
  3. Bolonjez sos (1 pakovanje)
  4. 1 srednja mrkva (oguljena, bez krajeva)
  5. Dva pakovanja bijelog sosa
  6. 100 grama izrendanog edamera
  7. Osušeni listovi za lazanje

Priprema:

  1. Prethodnog zagrijati pećnicu na 200°C. Zagrijte ulje na tavi  i na njemu pržite gljive uz povremeno miješanje dok ne omekšaju i dok tekućina ne počne da isparava(oko 5 minuta). Dodajte vrhnje za bolonjez sos i izrendanu mrkvu do pojave mjehurića. Postaviti sa strane.
  2. U drugoj tavi napraviti bijeli sos. Kada je spremno, politi ga na polovinu sira.
  3. Trećinu bolonjez sosa stavite u veliku vatrostalnu posudu, a preko toga dodajte tri lista za lazanje. Preko toga onda dodajte još jednu kašiku bolonjeza i trećinu bijelog sosa.  Ponoviti postupak tri puta.
  4. Kada ste završili, na zadnji sloj stavite ostatak izrendanog sira.
  5. Peći 40-45 minuta dok vrh ne požuti ili počne da bubri.

(Faruk Šehić / STUDOMAT.ba)

 

Prethodni članakIflexion nagradni konkurs za najbolji esej
Naredni članakOvo vas očekuje kada diplomirate!

Imam 19 godina i druga sam godina Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. U slobodno vrijeme igram video-igrice (strategije su mi najdraže). Najdraži sport mi je odbojka, a knjiga Zločin i kazna. Interesuju me kulture Dalekog istoka. Pričam engleski, njemački i japanski, a japanski jer mi je životni san da magistarski uradim u Japanu.