Studentica Sumejja iz Sarajeva učestvovat će u “Survivoru”

Sumejja misli da će takmičenje biti pravi test da ispita kolika je snaga njezina uma.


sumejja
Sumejja Šejto / Foto: Avaz

Granice svoje izdržljivosti u “Survivoru” ispitat i će studentica Pravnog fakulteta i trenerica karatea Sumejja Šejto koja se na ovu pustolovinu odlučila jer misli da će takmičenje biti pravi test da ispita kolika je snaga njezina uma.

Prilikom snalaženja na tropskom otoku ovoj karatistkinji iz Sarajeva će zasigurno pomoći njen sportski duh i 18-godišnje iskustvo u borilačkoj vještini koje je stekla kroz naporne treninge te brojna takmičenja i putovanja.

Osim toga, Sumejja sebe opisuje kao upornu, snalažljivu, pozitivnu i realnu osobu te smatra da su upravo brzina, izdržljivost i snalažljivost glavni aduti koji bi joj mogli donijeti uspjeh u šou, piše Avaz.ba.

–Skrivala sam od svih da idem u Survivor, naravno znali su samo moji roditelji. Kada su ostali saznali bilo je uzbudljivo i još uvijek je, mnogi mi nisu vjerovali. Jako volim avanture i nepredvidive situacije, ali svakako mislim da nam je svima, pa tako i meni, ovo izlazak iz zone komfora jer niko od nas nije sigurno boravio na otoku gdje nemamo ništa, otkriva Sumejja koja priznaje da će joj tokom boravka na tropskom otoku nedostajati slatkiši te zaključuje:

–Ključno za učestvovanje u šou je sve, i koliko ste psihički stabilni i jaki, bitno je da fizički možete sve podnijeti, ali su bitni i odnosi između ljudi koji su s vama, poručila je pred odlazak.