Studentica spasila čovjeku život: “Izašao sam iz kuće sa planom i tražio znak”

Sa kafom u ruci, Brooke Lacey se prošlog ponedjeljka ujutro vratila do svog auta i pronašla presavijenu poruku uvučenu ispod njenog vjetrobranskog stakla.


z
Foto: Google

Sa kafom u ruci, Brooke Lacey se prošlog ponedjeljka ujutro vratila do svog auta i pronašla presavijenu poruku uvučenu ispod njenog vjetrobranskog stakla.

Očekujući da je to neko ljut zbog njenog parkiranja, 22-godišnja studentica iz Velingtona na Novom Zelandu zgrabila je bijelu salvetu, ali je nije “nervozno” pročitala sve do nekoliko sati kasnije.

Nakon što je skenirala kratku poruku, gospođa Lacey je rekla da joj je “srce stalo”.

Vaš znak mi je danas spasio život, pisalo je. Izašao sam iz kuće sa planom i tražio znak, bilo kakav, ispravno sam radio kada sam vidio tvoj auto na parkingu. Hvala ti.

p
Foto: Google

Gospođa Lacey je rekla za Yahoo News Australia da je napravila naljepnicu za svoj automobil prije više od godinu dana s namjerom da pomogne drugima, ali je do sada na to zaboravila.

Molim vas, nemojte sebi oduzeti život danas. Svijet je mnogo bolji s tobom u njemu. Više nego što mislite, ostanite, piše na naljepnici.

Ideja iza naljepnice za branik koji spašava život

Ova 22-godišnjakinja je rekla da je na ideju došla dok je pokušavala da smisli način na koji bi mogla da pomogne ljudima u tako teškim vremenima za mnoge.

S obzirom na pandemiju, naš sistem mentalnog zdravlja je prilično preopterećen, rekla je.

Gospođica Lacey je objasnila da se ranije borila sa svojim mentalnim zdravljem, ali da je sada na boljem mjestu.

Kada ste dobro, na neki način zaboravite da se neki ljudi bude ujutro i da im je sve u redu, rekla je studentica.