Studentica Sajra otputovala u Tursku na liječenje

Doživjela saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobila teške povrede.


sajra
Sajra Karić

Sajra Karić, 19-godišnja djevojka koja se nalazi u induciranoj komi otputovala je sanitetskim prevozom u Hrvatsku na liječenje. Za nju je i dalje u funkciji broj 17044, a pozivom donirate 2 KM.

Sajra je studentica Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku čiji život i studiranje su stali nakon saobraćajne nesreće kada je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Za nastavak Sajrinog liječenja i šestomjesečnu rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama u Hrvatskoj potreban je iznos od 35.919 eura.

Pomozimo studentici Sajri Karić iz Zenice koja se nalazi u induciranoj komi

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Sajru Karić iz Zenice koja se nalazi na aparatima u induciranoj komi. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

 – Sajrin život koja je studentica Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku stao je 27. januara tekuće godine kada je doživjela saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobila povrede glave, grudnog koša, prelom karlice i desne noge, saopćeno je iz Pomozi.ba.