Studentica odmah po završetku fakulteta dobila posao

23-godišnjakinja L.A. iz Zenice je po završetku studija na Fakultetu političkih nauka, imala priliku da samo jednom preda svoja dokumenta na oglas za posao. Nakon što je završen oglas i ona pozvana na razgovor, već nakon deset dana primila je poziv u kojem je obaviještena da može da počne da radi od ponedjeljka.


graduate 1546181550

– Bila sam jako uzbuđena kada sam išla na razgovor, za mene je i to bilo dovoljno, ipak sam ja nedavno diplomirala, ali kada su mi javili da sam primljena, mojoj sreći nije bilo kraja. Zapravo možda i jeste, kada sam javila prijateljima naravno da su se radovali, ali već smo tada naišli na problem, a to je da moramo da promijenimo planove za Novu godinu. Dogovor je bio da idemo u Milano od 28.12. do 05.01, ali s obzirom na to da sam ja sada zaposlena žena, nemam vremena za takva putovanja niti mogu da već uzmem slobodne dane, takav nam je Zakon. Ipak me veseli što nisam morala godinama da čekam na posao i radim po kojekakvim kladionicama i buticima, a vjerujem da će biti novih prilika za putovanja, kazala je za naš portal.

Nakon  što smo i od strane L.A. dobili potvrdu o primanju na posao, kontaktirali smo i agenciju u kojoj je počela sa radom.

– Pa znate kako to ide, neko uvijek ima malo više sreće od drugh, mlada L.A. je došla na razgovor dobro se pripremila, saznala za naše dosadašnje projekte, pokazala zainteresovanost za iste i jednostavno nismo mogli da je odbijemo. Malo ju je i stranka ˝pogurala˝, ali i bez toga ona je ostavila veliki utisak na nas.

Ova priča je dokaz da još uvijek postoje ljudi koji se zaposle u svome sektoru. Čuvajte vaše diplome, jednog dana vam mogu zatrebati.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

(Nejra Čehajić/STUDOMAT.ba)