Studentica konačno završila diplomski rad pa ga uzela u naručje kao bebu i napravila urnebesnu fotografiju

Nakon što je vidjela kako mnoge djevojke u njenim godinama dijele fotografije svojih bebica i ova studentica je odlučila da svima pokaže svoju "bebu".


studentica curtis

Došlo je doba godine u kojem veliki broj studenata širom svijeta zajedno sa svojim mentorima ili samostalno pripremaju diplomski rad koji će uskoro i odbraniti pred komisijom.

Ovo važno akademsko postignuće testira znanje koje su stekli tokom godina provedenog u učenju i omogućava studentima da konačno uberu plodove svog marljivog rada.

U znak sjećanja na ovu važnu prekretnicu, neki studenti postaju vrlo kreativni. Tako je, nedavno, 26-godišnja studentica Sarah Whelan Curtis postala apsolutni hit na društvenim mrežama nakon urnebesnog fotografisanja sa svojim diplomskim radom u naručju nakon što je konačno ‘rodila’ (završila) svoju tezu.

studentica slika

Ova studentica je doktorirala na Univerzitetu Emory u Atlanti, Georgia, a nedavno je završila svoju tezu o epigenetici za koju joj je trebalo četiri godine da je napiše. Sretnu vijest je objavila snimajući porodično fotografisanje sa svojim radom, a sliku je podijelila na Twitteru uz sljedeći opis:

studentica 1

Nakon što je vidjela kako mnoge djevojke u njenim godinama dijele fotografije svojih novorođenčadi, Curtis je došla na smiješnu ideju. Naime, kada je njena teza bila gotova, uzela je dječiju dekicu, umotala je svoj rad u nju te dala mužu da fotografira njezino ‘novorođenče’.

Velikom broju ljudi se svidjela ova ideja te je studentica dobila puno pohvala, smiješnih komenara, ali je i ponukala postdiplomske studente da podijele fotografije vlastitih “beba”.

diplomski rad