Studentica fizioterapije Lena odbranila prijestolje prvakinje Europe

Lena je ostvarila zavidne rezultate odbranivši naslov europske prvakinje u tekvondou.


lena stojkovic tk marjan split nn
Foto: Google

Nakon Lucije Zaninović i Ive Radoš, Lena Stojković prva je Hrvatica koja je uspjela odbraniti naslov europske prvakinje u tekvondou. Izvela je to 20-godišnja Splićanka u Manchesteru, na Prvenstvu Europe na kojem je hrvatska reprezentacija u prva tri dana osvojila čak sedam medalja.

Sveukupno, ova članica Marjana 11. je tekvondašica s naslovom šampionke Starog kontinenta. Prije nje to su bila Nataša Vezmar, Miet Filipović, Martina Zubčić, Sandra Šarić, Lucija Zaninović, Ana Zaninović, Ivan Radoš, Kristina Tomić, Matea Jelić i Bruna Vuletić koja će ove nedjelje također biti u prilici braniti naslov.

Lena je kao prva nositeljica i braniteljica naslova u osmini finala slavila protiv Talijanke Veronice Pau (20:8) da bi pobjedom u četvrtfinalu protiv Cipranke Kyriaki Kouttouki (18:2) osigurala medalju. U polufinalu je Lena u iznimno napetoj borbi svladala izvrsnu Portugalku Michal Zrihen (32:26) da bi u finalu bila bolja od Turkinje Gogebakan (13:11), suparnice koju je pobijedila i prije četiri godine na Olimpijskim igrama mladih. A na tim je Igrama Lena bila treća, baš kao i na kadetskom Prvenstvu Europe i juniorskom Svjetskom prvenstvu, a kada je prešla u seniorke stigla su i zlata.

Na svom prvom velikom seniorskom svjetskom takmičenju, a bilo je to Svjetsko prvenstvo, izgubila sam za u borbi za medalju. Ovaj put osjećala sam neku vrstu pritiska, jer sam branila naslov. Pokušavala sam taj pritisak maknuti sa sebe na način da uživam u onome što radim, a ovdje sam samo došla pokazati što znam, kazala je Lena.

Vježbali smo dosta stepa i kretanja jer ona ima jako dobru prednju nogu na koju nisam smjela naletati pa sam se morala držati na distanci. A kako sam brža, dogovor je bio da izvodim brze udarce,  dodala je Lena za večernji.hr

Baš kao i svi drugi hrvatski sudionici ovog Prvenstva, i Lena je imala podršku s tribina.

Navijanje je bilo odlično, slika našeg timskog duha na kojem naš izbornik Toni Tomas insistira. Ja jesam bila skoncentrisana na borbu, pa kada se oni zaderu s tribina, dobiješ neki dodatni poticaj, kazala je ova splitska studentica fizioterapije kojoj su mama Elvira, tata Slaviša i brat Deni najveća podrška.