Studentica donijela madrac i pokrivače na predavanje

Predavanja koja počinju rano ujutro uglavnom teško padaju studentima, ali ovoj djevojci teže nego drugima. Zbog toga je odlučila na fakultet donijeti jastuk, madrac i pokrivač, kako bi predavanje slušala u jednakom komforu kao da je u svojoj sobi.


studentica madrac
Screenshot: TikTok

Svi znamo koliko je teško, vani je ružno vrijeme, a u našem krevetu nam je najudobnije, najtoplije i sve bismo dali na svijetu da možemo ostati u toplom zagrljaju pokrivača do podneva. Da li li moguće imati i udobnost neizlaska iz kreveta, a biti fizički prisutan na predavanjima? Za ovu studenticu je to moguće!

Video britanske studentice sa Univerziteta Loughborough u Leicestershireu, u kojem u kolicima vozi nekoliko “sitnica” za spavanje na predavanje, postao je viralan na TikToku u samo nekoliko dana, piše LadBible.

Kad imaš predavanje u 9 ujutro, a i dalje želiš ostati u krevetu”, piše u opisu.

@kapciaks

she said fuck it I’m sleeping still #fyp #uni #lboro

♬ Tell Me Something Good – Ewan McVicar

U ovom videu, studentica Magda snimila je kolegicu koja dolazi na fakultet u kućnom ogrtaču i preko cijelog kampusa, a onda i zgrade fakulteta, vozi svoje stvari za spavanje.

Njen je potez zaintrigirao sve prisutne, a kolege su komentirali kako je njen potez “briljantan“. Iako nije strana pojava vidjeti studente u pidžamama u menzi, u prodavnici i sličnim mjestima, studenti većinom ne dolaze na predavanja s madracima i u kućnim ogrtačima.