Studenti Univerziteta “Džemal Bijedić” žele oživjeti turizam u BiH: Pozivaju sve generacije da posjete Bunu

Studenti nastoje vratiti sjećanja na osamdesete godine prošlog vijeka kada je Buna bila jedna od glavnih atrakcija na ovim prostorima.


dervish monastery or tekke at the buna river spring in the town of blagaj
Foto: Envato

Zainteresirani pričom o mjestu lijepih uspomena, studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, odlučili su kreirati marketing projekat za Hotel Buna. Nostalgijom nastoje povratiti sjećanja na osamdesete godine prošlog vijeka kada je Buna (te i sami Hotel) bila jedna od glavnih atrakcija na ovim prostorima.

Iako su rođeni i dvije decenije poslije, saznaju od svojih roditelja, djedova i nena/baka, da su to bila vremena kada je sve bilo ljepše, kada su se ljudi više poštovali, družili i stvarali zajedno lijepe uspomene.

Pitaju se: „Zar tako nešto ne bi trebali probuditi i kod novih generacija?“

studenti hotel buna
Foto: Unmo.ba

Uz svesrdnu pomoć menadžmenta i zaposlenika Hotela Buna, te uz red, rad i disciplinu uspjeli su kreirati marketing projekat, te snimiti kratak videozapis kojim povezuju prošlost i sadašnjost, te ponosno konstatuju da prošlost itekako može da ima svijetlu budućnost.

Kreatori ovog projekta: Cokoja Emir, Turajlić Melisa, Obad Anisa, Klepo Nejla i Imamović Đana, pozivaju sve generacije, Mostarce, Bosance i Hercegovce, da posjete Bunu i novootvoreni Hotel, kako bi stvorili/osvježili nezaboravne uspomene.