Studenti simbolično ostavili krompire ispred Vlade Kantona Sarajevo

"Mi nismo platili krompir, već svu hranu koja je navedena u meniju."


studenti krompir

Organizatori okupljanja studenata kažu da je ovo samo protest upozorenja i da nisu došli u većem broju zbog epidemiološke situacije, ali najavljuju masovne proteste ukoliko se njihovi problemi ne riješe.

Advertisements

Ističu kako su trenutni uvjeti u kojim borave i problemi s kojima su suočeni posljedica višegodišnjeg nemara kantonalnih vlasti prema studentskim domovima.

Iz Vlade KS kažu da podržavaju većinu zahtjeva studenata i najavljuju da će riješiti njihove probleme u narednom periodu. Iz Vlade KS također ističu da su ovi problemi posljedica nemara prema studentskim domovima koji su u proteklom periodu bili predmet stranačkog i rodbinskog zapošljavanja zbog čega je dug JU Studentskog centra pet miliona eura.

Advertisements

Studenti su simbolično ispred Vlade KS ostavili krompire.

Predsjednik Udruženja studenata Studentskog centra Kenan Velagić na današnjim protestima ispred Vlade KS kazao je da studenti traže svoja prava i da se u 21. vijeku bore za hranu.

 – Dakle mi se vraćamo stoljećima unazad. Dobili smo mi nešto od kantona, a to nešto je, kako oni kažu, enormna količina krompira. Mi nismo platili krompir, već svu hranu koja je navedena u meniju. Pokušavaju nas kao utješiti krompirom, rekao je.