Studenti nestrpljivi: Treći paviljon u Banjaluci od naredne akademske godine u “novom ruhu”

"Objekat je trenutno u jako lošem stanju i ova promjena studentima će mnogo značiti."


studentski centar unibl

Studenti trećeg paviljona SC “Nikola Tesla” Banjaluka mogli bi se već od naredne školske godine useliti u renovirane prostorije, potvrdio je to za Nezavisne novine Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra u Banjaluci.

 – Objekat je trenutno u jako lošem stanju i ova promjena studentima će mnogo značiti. Trenutno se radi na prikupljanju dokumentacije za raspisivanje tendera, nakon čega očekujemo početak radova, rekao je Topić i dodao da će svaka soba imati svoj toalet, što dosad nije bio slučaj.

Rekonstrukciju doma finansiraće vlade Republike Srpske i Srbije.

 – Vlada RS će donirati 500.000 KM, dok je Vlada Srbije prethodno donirala milion evra za rekonstrukciju , istakao je Topić.

Studenti kažu da dugo čekaju na rekonstrukciju doma i da se nadaju da će uslovi biti kao u prvom ili drugom paviljonu.

 – Prema nekim našim informacijama, treći paviljon će imati čak i bolje uslove nego ostali paviljoni studentskog doma u Banjaluci, naglasio je Marko Ćurko, predstavnik studenata banjalučkog SC.

On je kazao da će nakon rekonstrukcije svi studenti trećeg paviljona biti zadovoljni uslovima za život i studiranje.

 – Na prvo mjesto stavila bih rekonstrukciju kupatila. Mislim da je svim studentima to ogroman problem, kao i grijanje koje često zna biti slabo na višim spratovima. Takođe, nadamo se da će rekonstrukcija obuhvatati i opremljenost internetom, koji često nije na zavidnom nivou, rekla je studentkinja Slavica C.

Treći paviljon trenutno raspolaže sa 148 soba namijenjenih redovnim studentima i dodatnih 66 kreveta predviđenih za studente master studija te studente s posebnim potrebama. U sklopu paviljona nalazi se internet i TV sale, koje će, takođe, biti rekonstruisane.