Studenti medicine u Sarajevu nezadovoljni: Traže od vlasti da im obezbijede vakcine

Dok su studenti medicine iz Banjaluke već vakcinisani, studenti u Sarajevu se još uvijek bore za svoje doze. Poslušajte šta kažu studenti iz Sarajeva.


Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Udruženje Medicinskog fakulteta u Sarajevu nezadovoljno je jer studentima nije omogućena vakcinacija protiv koronavirusa.

Prije nekoliko dana na FB stranici Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu objavljeno je sljedeće obavještenje:

 – Drage kolegice i kolege, obavještavamo Vas da smo dobili zeleno svjetlo za odlazak naših studenata u Beograd na vakcinaciju. U pregovorima u kojima su učestvovali predstavnici Uprave fakulteta i predstavnici USMF-a sa Medicinskim fakultetom u Beogradu te kancelarijom Vlade za imunizaciju odobren je dolazak naših studenata na vakcinaciju. Prodekan za nastavu doc. dr. Almir Fajkić i predsjednik Udruženja Faruk Osmankadić su u pregovorima da fakultet pokrije troškove prijevoza svim studentima koji su bili zainteresirani za vakcinaciju. Uskoro ćemo Vas obavijestiti za tačan termin, kao i vakcine koje su dostupne. Vaš USMF

Edin Maslo iz Upravnog odbora udruženja studenata Medicinskog fakulteta i Amina Blekić, student prodekan, bili su gosti Novog dana.

Naveli su da je njihov zahtjev za vakcinacijom potpuno opravdan s obzirom na to da se medicina ne uči online nego pored kreveta pacijenta.

Ukoliko ne budu vakcinisani sa obje doze, neće moći ući u zdravstvene ustanove, što bi značilo da će praktična nastava i dalje da se odvija online.

Studenti iz Sarajeva / Screenshot N1
Studenti iz Sarajeva / Screenshot N1

Poslušajte u videu ovdje šta su još rekli o temi vakcinacije studenata u Sarajevu.