Studenti iz Mostara, Zenice i Sarajeva: Da li je vrijeme za studentske proteste?

Kakvo je stanje na univerzitetima u Sarajevu, Zenici i Mostaru, da li se odvijala nastava, kakva je komunikacija sa profesorima, saznajte od studenata.


studentski forum

U sklopu četvrtog studentskog foruma pod nazivom “Ko nas sputava?” predstavnici Omladinskog pokreta “Revolt Tuzla” imali su priliku ugostiti studente i studentice sa bosanskohercegovačkih univerziteta, koji su govorili o svojim iskustvima. Na koji način se odvijala komunikacija s odgovornima? Da li su imali razumijevanja, volje i strpljenja da saslušaju probleme studenata i studentica?

Ovoga puta, Revoltucija je posvećena studentskim protestima na bosanskohercegovačkim univerzitetima, i to na univerzitetima u Zenici i Sarajevu, te Sveučilištu u Mostaru.

Sa predstavnicima “Revolta# razgovarali su sa pokretači protesta, mladim ljudima koji su željeli ukazati na bitnost studentskih prava, ali i obaveza.

Koliko su protesti bili uspješni pogledajte u nastavku.

Revoltucija je emisija Omladinskog pokreta Revolt, koja se prikazuje na ovom youtube kanalu. Revoltucija obrađuje razne teme koje su vezane uz aktivnosti Omladinskog pokreta revolt, društvene probleme i događaje, te teme koje se vezuju uz vrijednosti pokreta.