Studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA posjetili kompaniju JP Autoceste FBIH

Studenti su imali priliku upoznati se sa različitim poslovima i aktivnostima iz djelokruga inženjera saobraćaja i komunikacija u okviru ove kompanije.


image 11
Foto: Unsa.ba

Dana 16. 05. 2022. godine studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu posjetili su Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Studenti su imali priliku upoznati se sa različitim poslovima i aktivnostima iz djelokruga inženjera saobraćaja i komunikacija u okviru ove kompanije. Poseban fokus stručno-edukativne posjete bio je upoznavanje sa radom Centra održavanja i kontrole saobraćaja i sastavnih jedinica za održavanje, nadzor i upravljanje saobraćajem na autocesti.

Ovom prilikom studentima su se obratili nekadašnji studenti Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, a danas uposlenici JP Autoceste FBIH, Zlatko Demirovski, dipl. inž. saob. i kom., šef odjela za upravljanje i nadzor saobraćaja, te mr. sc. Esad Jalovčić, dipl. inž. saob. i kom. i Muamer Suljević, dipl. inž. saob.

S obzirom da se trenutno radi na redovnom godišnjem servisiranju tunela 1. mart, studenti su imali priliku na terenu da se upoznaju sa načinom upravljanja, nadzora i regulacijom saobraćaja, prenosi unsa.ba.

Stručno-edukativna posjeta je organizovana u okviru implementacije aktivnosti umrežavanja Fakulteta sa tržištem rada, te stvaranja efikasnijih mogućnosti za sticanje praktičnih znanja studenata.

Ovom prilikom se zahvaljujemo kompaniji Centrotrans Eurolines Sarajevo koja je omogućila prevoz studenata prilikom realizacije stručno-edukativne posjete, kao i kompaniji JP Autoceste FBIH na organizaciji stručno-edukativne posjete.