Studenti elektrotehnike održali radionicu za srednjoškolce

Upriličeno je i druženje uz kviz, a radionica je zatvorena dodjelom certifikata i poklona za sve učesnike.


fet
Foto: Facebook

Proteklog vikenda 20. i 21.05.2023. godine na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli (FET) održan je projekat pod nazivom “Obnovljivi izvori energije za mlade” kojeg su organizovali studenti FET-a Tarik Muratović i Dženana Damadžić u okviru Passion projects BH Futures Foundation, a u saradnji sa Fakultetom elektrotehnike Tuzla.

Na projektu su učestvovali učenici Elektrotehničke škole Tuzla koji su imali priliku učiti i proširiti svoja znanja iz oblasti obnovljivih izvora energije. Prvi dan studenti FET-a su održali uvodno predavanje o Obnovljivim izvorima energije, te je nakon toga v.as. MA Dino Bošnjaković održao interaktivno predavanje o hidroelektranama.

Na kraju prvog dana, učenici su posjetili Solarnu elektranu na Panonskim jezerima uz predavanje koje je održao as. Adis Nukić.

Drugi dan je bio rezervisan za praktični dio, kada su srednjoškolci zajedno sa našim studentima radili na Solar Tracking sistemu koristeći Arduino. Pored toga upriličeno je druženje uz kviz, a radionica je zatvorena dodjelom certifikata i poklona za sve učesnike.