Student razočaran: Ne mogu više da izdržim online nastavu, upropaštavaju nam najljepše godine života

"Nervira me što je sve otvoreno i sve radi, samo smo mi, studenti, online zamorčići."


Foto: Envato
Foto: Envato

Na popularnoj stranici Ispovesti jedan student požalio se na kvalitet online nastave. On smatra da “online nastava” upropaštava najljepše godine u životu studenata.

“Online zamorčići”

 – Student sam i ne mogu više da izdržim ovu online nastavu, žao mi je što nam tako upropaštavaju obrazovanje i najljepše godine života… Oduzeta nam je skoro polovina studija, osjećam se jako ljuto i bijesno zbog toga jer znam da to ne mogu da promijenim. Boli me to što znam da većini studenata tako odgovara i da je nemoguće da se skupi dovoljan broj ljudi kojima to smeta. Takođe me nervira što je sve otvoreno i sve radi, samo smo mi, studenti, online zamorčići.

U komentarima ispod objave otvorila se diskusija u kojoj postoje protivnici, ali i simpatizeri online nastave.

 – Idealno bi bilo da su predavanja online, a vježbe i ispiti uživo. Kod nas je sve online i nitko ne zna ni koji predmet polaže kad se izlazi na online ispit, jer se masovno vara i prepisuje. Izaći ćemo s faksa gluplji samo jer se profesorima ne da organizirati ovo najbitnije na faksu. A realno može se, napisao je jedan student.

 – Iskreno mislim da je uživo nastava bolja. Jeste napornije, slažem se, ali isto tako je ta interakcija koju ostvarujemo sa profesorima i kolegama uživo jako važna, jer na taj način lakše prebrodimo neke nesigurnosti, stičemo iskustvo i razvijamo lakše socijalne veštine. Meni lično smeta i non-stop gledanje u monitor. Ne prija mi uopšte, a da ne pominjem to koliko smo se svi otuđili jedni od drugih, što je šteta, dodao je drugi komentator, a treći je dodao:

 – Medicina mi je online, šta drugo da kažem.

Cijelu raspravu možete pročitati ovdje. Koje je vaše mišljenje? Da li je kvalitetnija online nastava ili “face to face” interakcija sa profesorima?