fbpx

Student razočaran: Ne mogu više da izdržim online nastavu, upropaštavaju nam najljepše godine života

"Nervira me što je sve otvoreno i sve radi, samo smo mi, studenti, online zamorčići."


Foto: Envato
Foto: Envato

Na popularnoj stranici Ispovesti jedan student požalio se na kvalitet online nastave. On smatra da “online nastava” upropaštava najljepše godine u životu studenata.

Advertisements

“Online zamorčići”

 – Student sam i ne mogu više da izdržim ovu online nastavu, žao mi je što nam tako upropaštavaju obrazovanje i najljepše godine života… Oduzeta nam je skoro polovina studija, osjećam se jako ljuto i bijesno zbog toga jer znam da to ne mogu da promijenim. Boli me to što znam da većini studenata tako odgovara i da je nemoguće da se skupi dovoljan broj ljudi kojima to smeta. Takođe me nervira što je sve otvoreno i sve radi, samo smo mi, studenti, online zamorčići.

U komentarima ispod objave otvorila se diskusija u kojoj postoje protivnici, ali i simpatizeri online nastave.

 – Idealno bi bilo da su predavanja online, a vježbe i ispiti uživo. Kod nas je sve online i nitko ne zna ni koji predmet polaže kad se izlazi na online ispit, jer se masovno vara i prepisuje. Izaći ćemo s faksa gluplji samo jer se profesorima ne da organizirati ovo najbitnije na faksu. A realno može se, napisao je jedan student.

 – Iskreno mislim da je uživo nastava bolja. Jeste napornije, slažem se, ali isto tako je ta interakcija koju ostvarujemo sa profesorima i kolegama uživo jako važna, jer na taj način lakše prebrodimo neke nesigurnosti, stičemo iskustvo i razvijamo lakše socijalne veštine. Meni lično smeta i non-stop gledanje u monitor. Ne prija mi uopšte, a da ne pominjem to koliko smo se svi otuđili jedni od drugih, što je šteta, dodao je drugi komentator, a treći je dodao:

 – Medicina mi je online, šta drugo da kažem.

Cijelu raspravu možete pročitati ovdje. Koje je vaše mišljenje? Da li je kvalitetnija online nastava ili “face to face” interakcija sa profesorima?
Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!