Student od Severine tražio ličnu kartu zbog potvrde identiteta

Severina je sinoć bila u zagrebačkom HNK gdje je gledala premijeru popularnog baleta Giselle.


severina
Foto: PIXELL

Severina je sinoć bila u zagrebačkom HNK gdje je gledala premijeru popularnog baleta Giselle. Na ulazu se dogodila lijepa anegdota koju je ispričao Ronald Strabić, mladi student Muzičke akademije koji je radio na ulazu u pozorište.

Kada na ulazu u pozorište  (sa predočenom potvrdom), automatski tražite ličnu kartu od Severine za potvrdu identiteta… Tako da na opšti šok prisutnih dobijete utjehu: ‘Ma, u redu je, ne moraš da znaš ko sam ja.., napisao je Ronald na Facebooku i nasmijao mnoge.

On je za Index rekao da je Severina reagovala na njegov zahtjev za ličnu kartu.

– Sve se brzo dogodilo zbog velike gužve oko provjeravanja karata i COVID potvrda u parteru. Jučer u subotu navečer je bila nova premijera Giselleinog baleta u HNK, a napetost je još veća zbog većeg broja posjetitelja. Radim u HNK kao agent za prodaju karata, pa pregledamo karte i upućujemo publiku na njihova mjesta, a u ovo vrijeme pandemije dužni smo provjeriti valjanost COVID certifikata, a kod nekih i lični dokument sa slikom (kao dokaz da se zaista radi o toj osobi), objasnio je da je Ronald.

Pa šta sam pogrešno rekao? I onda sam shvatio… I tako su ispred mene bile tri dame sa COVID certifikatima. Naravno, ja sam krenuo standardnom procedurom, pregledao COVID certifikat i onda pitao gospođu ispred mene: “Imaš li ličnu kartu sa fotografijom?” Pratnja je počela da se smije. Stajao sam zbunjen nekoliko sekundi, pitajući se, “Pa šta sam pogrešno rekao?”, rekao je student, a zatim je nastavio:

 – Ispalo je da je došlo do neugodne situacije, ali sam se izvukao rekavši da je nisam prepoznao zbog maske (što je djelimično tačno), na što se Severina nasmijala i skromno odgovorila: “A šta, u redu je, ne morate da znate ko sam ja.”