Student medicine razočaran kolegama: “Više mi prija da se družim sa društvom sa drugih fakulteta”

Uprkos brojnim obavezama, stresu i opterećenju, studentski su dani ipak puni zabave, smijeha, izlazaka i druženja.


Foto: Envato
Foto: Envato

Studiranje podrazumijeva širenje mreže poznanstava i prijateljstava, između ostalog. Jer uprkos brojnim obavezama, stresu i opterećenju, studentski su dani ipak puni zabave, smijeha, izlazaka i druženja.

Ipak, ne morate “kliknuti” sa svima iz svoje grupe ili studijske godine, a ponekad ni s kolegama s faksa uopće, barem ako je suditi po jednom studentu medicine koji se na ovo požalio na popularnoj stranici Ispovesti.

Kao student medicine milion puta više mi odgovara da se družim s društvom s drugih fakulteta, napisao je. Kako kaže, od prve godine se na njegovom faksu vidi rivalstvo “pod svaku cijenu”, omalovažavanje na osnovi akademskog uspjeha, uspoređivanje ko više uči i slično.

ispovijest
Foto: Ispovesti

Žao mi je što je moja buduća struka puna takvih ljudi od prvih godina studija. Nadam se da će se promijeniti ovo narednih godina, napisao je.

Njegova objava izazvala je različite reakcije čitatelja.

-Ja se nadam da će se kasnije natjecati ko će kvalitetnije i uspješnije izvršiti operaciju, izliječiti, rehabilitirati itd., a usporedbe u površnim stvarima ostaviti sudcima, napisao je netko. Drugi su se nadovezali, otkrivajući i neke negativne konotacije o doktorima u široj javnosti.

-Natjecat će se u tome ko će koliko novca traziti od pacijenta, –Natjecat će se koliko mito da uzmu, –Tolike godine učenja i na kraju od 100 doktora, jedan nešto zna, a ostali pojma nemaju o svom poslu. Sve je objasnila ova ispovijest. Stalo im je do titule i prestiža, a ne do toga da pomognu bolesnima, pisali su ovi čitatelji.