Student medicine i medicinske sestre objavili snimke porođaja

Nekoliko medicinskih profesionalaca podijelilo je snimke na kojima je demonstrirano kako se rađaju bebe, a snimke su postale hit.


Foto: Screenshot TikTok
Foto: Screenshot TikTok

Nekoliko medicinskih profesionalaca podijelilo je snimke na kojima je na lutkama u prirodnoj veličini demonstrirano kako se rađaju bebe.

Snimke su brzo postale hit, pa je tako video koji je podijelila jedna babica pogledalo 3,4 miliona ljudi.

@newlyqualifiedmidwife

🤯 #ohno #breech #pregnant #baby #midwife #midwifery #fyp #birth #nurse #babytiktok

♬ Oh No – Kreepa

Snimku “porođaja” objavila je i medicinska sestra Ione Lennox-Hottle koja je za Buzz Feed objasnila da lutke služe za vježbu osoblju i studentima kako bi naučili reagirati u slučaju eventualnih hitnih situacija tijekom porođaja, na primjer, u slučaju jakog krvarenja nakon porođaja.

 – I lutke bebe koristimo za vježbu oživljavanja. To je tužno, ali ponekad se dogodi, stoga želimo biti pripravni i spremni kako bismo se najbolje što možemo snašli u situaciji, rekla je.

Još jedan takav video na TikToku je objavio student medicine, a on ima nešto skromniji broj od 71 hiljade pregleda, prenosi Index.hr.

@ionelennox

Noelle had a really good epidural. #itseasypeasy #laboranddelivery #noelledoll #nursetok #nursestiktok #fyp #postpartum #yogababyreturns

♬ Summer Days (feat. Macklemore & Patrick Stump of Fall Out Boy) – Martin Garrix & Macklemore & Fall Out Boy