Student medicine i medicinske sestre objavili snimke porođaja

Nekoliko medicinskih profesionalaca podijelilo je snimke na kojima je demonstrirano kako se rađaju bebe, a snimke su postale hit.


Foto: Screenshot TikTok
Foto: Screenshot TikTok

Nekoliko medicinskih profesionalaca podijelilo je snimke na kojima je na lutkama u prirodnoj veličini demonstrirano kako se rađaju bebe.

Snimke su brzo postale hit, pa je tako video koji je podijelila jedna babica pogledalo 3,4 miliona ljudi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

@newlyqualifiedmidwife

🤯 #ohno #breech #pregnant #baby #midwife #midwifery #fyp #birth #nurse #babytiktok

♬ Oh No – Kreepa

Snimku “porođaja” objavila je i medicinska sestra Ione Lennox-Hottle koja je za Buzz Feed objasnila da lutke služe za vježbu osoblju i studentima kako bi naučili reagirati u slučaju eventualnih hitnih situacija tijekom porođaja, na primjer, u slučaju jakog krvarenja nakon porođaja.

 – I lutke bebe koristimo za vježbu oživljavanja. To je tužno, ali ponekad se dogodi, stoga želimo biti pripravni i spremni kako bismo se najbolje što možemo snašli u situaciji, rekla je.

Još jedan takav video na TikToku je objavio student medicine, a on ima nešto skromniji broj od 71 hiljade pregleda, prenosi Index.hr.

@ionelennox

Noelle had a really good epidural. #itseasypeasy #laboranddelivery #noelledoll #nursetok #nursestiktok #fyp #postpartum #yogababyreturns

♬ Summer Days (feat. Macklemore & Patrick Stump of Fall Out Boy) – Martin Garrix & Macklemore & Fall Out Boy