Student iskreno: “Prije ispita od treme me uhvatila diareja…”

U moru zanimljivih ispovijesti danas smo izabrali jednu za vas, a odnosi se na studentski život.


a man stands with a stomachache and puts his hand on his stomach
Foto: Envato

Većina studenata, posebno uoči ispitnih rokova, nosi se s povišenim nivoima stresa, lošom ishranom i manjkom sna, a sve kako bi uspjeli naučiti što više za što manje vremena i riješili isplanirane ispite.

Ponekad, bez obzira na trud i neprospavane noći, to ipak nije dovoljno za prolaz zbog čega onda studenti proživljaju razne emocije: od razočarenja i tuge jer je trud bio uzaludan, preko olakšanja što je barem gotovo (barem za ovaj put), do ravnodušnosti kad nastavljaju s učenjem i uopšte se ne obaziru na svoja osjećanja.

Jedan student je napisao iskrenu ispovijest o tome kako na neugodan način izašao na ispit, a svoje mišljenje napisao je na stranici Ispovesti.com.

Prije ispita od treme uhvatila me dijareja i morao sam hitno u WC na fakultetu (nikad nema papira), skinuo sam jednu čarapu i obrisao se njome nakon nužde. Ušao na ispita sa jednom čarapom na nozi i položio.

Ispod ove iskrene ispovijesti nizali su se komentari koji podržavaju ovu nezgodnu situaciju.

Istina da je sama pomisao užasna, ali te situacije umiju da budu veoma neugodne. Nekad se i meni javljaja stomačna nervoza. Imao si sreću, što ti je bar toalet bio tu, zamisli da si negdje u autobusu ili sl.

 – Ja bi nakon toga samu sebe uvjerila da mi jedna čarapa nosi sreću pa bi vjerovatno na sve ispite izlazila s jednom.