Student iskreno: “Ne može mene profesor oboriti, koliko ja puta mogu izaći”

U moru zanimljivih ispovijesti danas smo izabrali jednu za vas, a odnosi se na studentski život.


teenager studying late at night 1
Foto: Envato

Studentski život nije nimalo lagan, mnogi su izazovi s kojima se studenti svakodnevno susreću, ali vrlo često će ljudi kazati da je to ipak najljepši period u životu.

Podrazumijeva li studentski život maksimalnu posvećenosti učenju i rješavanju studijskih obaveza ili pak i cijeli paket doživljaja van fakulteta – izlaske, upoznavanje novog grada, novih lica, eksperimentisanje s vlastitim granicama kad su alkohol, neispavanost i stres u pitanju?

To zaista zavisi od osobe do osobe, ali neke stvari su zajedničke za sve studente. Jedan student je napisao iskrenu ispovijest o tome koliko mu je puta bilo potrebno da izađe na ispit da bi ga položio, napisano je na stranici Ispovesti.com.

Položio sam ispit nakon što sam ga pao 13 puta. Ne može mene profesor oboriti, koliko ja puta mogu izaći. Idemo bre!

Ispod ove iskrene ispovijesti nizali su se komentari podrške.

– Tako je to je pravi student i da stvar bude na neki način bolja sutra će te bolje pamtiti taj profesor nego ostali. Ja sam kod profesorice kod koje je bilo 3 pokušaja usmeni, pa me iz jednog predmeta vratila na pismeni ponovo, pa ponovo izlazila na usmene. Na kraju me nagovori kod nje da uzmem diplomski i super sam prošla, a komentari ostalih sa godine su bili ti nisi normalna gdje ćeš kod nje?!

– I ja sam jedan ispit položila iz 13.puta, bila sam uporna i položila. Čestitam ti!

– E sad možeš sve u zivotu. Pobijedio si sebe. Samo naprijed, nema stajanja.