Student četvrte godine Studija Dizajna interijera predstavio idejni projekat “Konjički klub”.

Uz prezentaciju i 3D prikaze, student je napravio i maketu kako bi na još bolji način prikazao svoje viđenje budućeg izgleda.


Slika 6

U sklopu predmeta Atelje praktikum IV, student četvrte godine studija Dizajn interijera, Adis Sandžaktar, osmislio je idejni projekat za konjički klub.

Tačnije, student je predstavio idejni projekat ergele i caffe bar-a koji se nalaze u sklopu konjičkog kluba. Također, predvidio je i dodatno sadržaj kao što je veterinarska stanica, restoran, prostorije konjičkog kluba, tribine i stazu za trke.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Uz prezentaciju i 3D prikaze, student je napravio i maketu kako bi na još bolji način prikazao svoje viđenje budućeg izgleda.

– Svijest o ljudskoj potrebi da slobodno vrijeme provodi u prirodi potaknula me da na predmetu Atelje praktikum IV izaberem jednu temu koja me odavno interesuje. S obzirom da je generalna tema bila vezana za spoznaju arhitekture kao alatke koja moze doprinijeti poboljšanju, ne samo stanja u prostoru, već i poboljšanju životnog standarda u našem društvu, odlučio sam se da razvijem idejno rješenje za konjički klub južno od Mostara, na nekadašnjoj lokaciji farme krava (Ortiješ).

POSTER ATELJE ERGELA scaled

Ideja mi je bila da spojim prirodu, sport i ugostiteljstvo na jednoj lokaciji, te da ponudim turističku atrakciju, a ujedno i konjički klub gdje bi se mladi mogli baviti ovim sportom.

Zadovoljstvo mi je što sam uz voditeljicu ovog predmeta Senadu Demirović Habibija proširio saznanja o samoj temi i što je utjecala na poboljšanje kvalitete projekta. Sretan sam što je ideja kao i odbrana idejnoj projekta pred kolegama i profesoricom završila uspješno, istakao je student Adis Sandžaktar.