Što se događa kada se odreknete piva?

Imate li prijatelja/icu s kojom volite izaći "na pivo"? Ovo je pravi tekst za vas.


Foto: Envato
Foto: Envato

Izbacivanje piva iz prehrane može imati velike zdravstvene benefite na organizam i to čak i ako niste strastveni pivopija koji pivo pije svakodnevno. Evo što će sve događa u tijelu kada se odreknemo piva.

Ravniji trbuh

Redovno pijenje piva može rezultirati debljanjem i pivskim trbuhom. Dobre vijesti su što je to lako poništiti, samo prestanite piti pivo.

Kada se odreknete piva smanjujete broj kalorija koji unosite u organizam. Izbacivanjem piva možete i prevenirati prejedanja s obzirom n to da alkohol otvara apetit. Uz to, spriječit ćete napuhnutost koja se javlja zbog ugljikohidrata u pivu.

Pivo, kao i svaki drugi alkohol, može potaknuti upalu i poremetiti ravnotežu mikroba u probavnom traktu. To izaziva iritaciju koja pak, izaziva napuhnutost.

Poboljšana funkcija jetre

Jetra je šokantno otporan organ, ali to ne znači da biste je trebali gurati do krajnjih granica. Konzumiranje alkohola oštećuje jetru, ali kada ga prestanete piti ona se regeneriše i može se posvetiti svojim drugim zadaćama poput razgradnje toksina i metaboliziranja masti.

Mršavljenje

S alkoholom dolaze i prazne kalorije, od njih niste siti, ali one se i dalje “lijepe” na vas. Stoga ima smisla izbaciti alkohol kako biste izbjegli debljanje.

Mirniji san

Sve vrste alkohola mogu uzrokovati probleme sa spavanjem. Što bliže spavanju pijete alkohol to je veća vjerovatnoća da se neće dobro naspavati. Samo dva alkoholna pića dnevno dovoljna su da poremete san u sljedeća 24 sata.

Bistrije razmišljanje

Odricanje od piva može spriječiti mikrotoksine i teške metale, koji ponekad tokom proizvodnje mogu zalutati u pivo, da vam poremete moždane funkcije. Iako ovih elemenata nema puno i ne nalaze se u svakom pivu, postoje ljudi koji su iznimno osjetljivi na njih. Unos tih elemenata može uzrokovati simtptome poput glavobolje i gubitka pamćenja, piše Eat this.