Stipendije za novinarski trening kamp u Češkoj

Fondacija Bakala dodjeljuje stipendije za ljetni trening kamp novinarstva koji će se ove godine održati u Pragu. Prijaviti se mogu studenti univerziteta iz BiH, Srbije, Bugarske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Velike Britanije, Ukrajine i SAD-a.


Treneri programa će biti profesionalni novinari koji će sa studentima razgovarati o različitim temama uključujući prepoznavanje i korištenje izvora, smjernice za društvene mreže i provjeru informacija, ali i sprovoditi praktične vježbe uz izvještavanje s terena.

Za odabrane učesnike i učesnice biće osigurana stipendija koja će pokriti putne troškove, smještaj, troškove vize i studentskog materijala.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje trebaju imati završena najmanje dva akademska semestra i dobro poznavanje engleskog jezika.

Rok za prijavu je 4. maj 2020. godine.

Više detalja dostupno je na stranici organizatora.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X