Stipendije za inostrane studente na Univerzitetu Queensland

Univerzitet Queensland prihvata prijave za stipendije širom svijeta vezano za nauku u školskoj 2018/2019.


Cơ hội học bổng và việc làm toàn cầu cùng Đại học Queensland 1

Stipendije su dostupne izuzetnim studentima na programima univerziteta za redovne studente i postdiplomce.

Univerzitet Queensland je australijski istraživački fakultet koji je smješten u glavnom gradu Queenslanda. Ovaj univerzitet je rangiran kao jedan od najboljih globalnih univerziteta.

Da bi ste se kvalifikovali za međunarodnu stipendiju Univerziteta Queensland iz oblasti nauke, morate:

Imati otvorenu i potvrđenu ponudu od strane Univerziteta Queensland (sa kojom su se stekli svi uslovi prije zaključivanja datuma za prijavu).

Za diplomske programe, potrebno je da imate završenu srednju školu i da ste stekli prosječnu ocjenu koja odgovara Queenslandovom trećestepenom nivou obrazovanja od minimum 96 bodova ili više.

Za postdipolomske programe, potrebno je da ste završili osnovne diplomske studije i stekli prosječnu ocjenu (GPA) od 6 ili više bodova na skali od 7.

Da niste tek započeli Vaše priznavanje kvalifikacija na Univerzitetu Queensland , bez obzira da li se radi samo o upoređivanju razlika u programima.

Da niste u isto vrijeme korisnik neke druge stipendije.

Za korisnike pune stipendije: potrebno je da budete student koji je upisan na Univerzitetu Queensland puni program studija iz oblasti nauke.

Za napredne stipendije ( Advanced Standing Scholarship): da ste već student na Univerzitetu Queensland koji ima izvanredan prosjek/ocjene.

Da ispunjavate uslove za znanje egleskog jezika: Aplikanti moraju imati najmanje 6.5 bodova iz dijela koji se tiče govora, i najmanje 6.0 iz svake podoblasti koja je obuhvaćena međunarodnim sistemom testiranja iz engleskog jezika (IELTS) ili drugog odgovarajućeg testa.

Ispunite i pokrenite proces prijave za inostranene studente i pošaljite je direktno univerzitetu ili preko Vašeg posrednika.

Potrebno je da dobijete identifikacioni broj od Univerziteta Queensland (UQ Student ID Number) i ponudu od strane fakulteta (ili privremenu ponudu u kojoj će biti navedeno da su svi uslovi ispunjeni do roka naznačenog za prijave.)

Popunite online obrazac koji se tiče međunarodnih stipendija iz oblasti nauke na Univerzitetu Queensland: http://www.science.uq.edu.au/international-scholarships

Rok za prijave je: 1.jun 2018.godine.

Više informacija možete pronaći na: http://www.science.uq.edu.au/international-scholarship

(Mladi-info.me)