Stipendije za 100 studenata Univerziteta u Tuzli

 Stipendije za 100 studenata Univerziteta u Tuzli

Fondacija tuzlanske zajednice zajedno sa osnivačima Fonda Prometej raspisuje javni poziv za dodjelu stipendija studentima i studenticama Univerziteta u Tuzli.

Cilj stipendija je da pomogne perspektivnim studentima Univerziteta u Tuzli da lakše završe studij, ali i da kroz aktivno djelovanje u društvenoj zajednici promovišu vrijednosti građanskih sloboda, demokratije, antifašizma, sekularizma i solidarnosti.

Stipendije se dodjeljuju u iznosu od 150KM mjesečno po jednom stipendisti/kinji. Stipendiranje se vrši za period od 12 mjeseci počev od potipisivanja Ugovora o stipendiranju ili od dana koji je propisan Ugovorom o stipendiranju. Ukupna vrijednost godišnje stipendije je 1.800KM.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati i kandidatkinje koje su državljani BiH, prvi put upisali neku od godina dodiplomskog studija Univerziteta u Tuzli Dodijelit će se ukupno 100 stipendija.

Više o konkursu možete saznati na linku ili putem e-mail adrese: prometej@fondacijatz.org.

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?