Stipendije Kraljevine Saudijske Arabije

Kulturni centar "Kralj Fahd" kao institucija Ministarstva visokog obrazovanja Kraljevine Saudijske Arabije u BiH kontinuirano radi na ostvarivanju naučne saradnje, kulturne komunikacije, razmjene iskustava i stručnjaka, te informacija između univerziteta i kulturnih institucija u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i Bosni i Hercegovini kroz različite aktivnosti kao što su programi uzajamni kulturnih posjeta, razmjene eksperata, razmjene studenata, uvezivanje biblioteka, te zajednička naučna istraživanja.


Kulturni centar “Kralj Fahd” kao institucija Ministarstva visokog obrazovanja Kraljevine Saudijske Arabije u BiH kontinuirano radi na ostvarivanju naučne saradnje, kulturne komunikacije, razmjene iskustava i stručnjaka, te informacija između univerziteta i kulturnih institucija u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i Bosni i Hercegovini kroz različite aktivnosti kao što su programi uzajamni kulturnih posjeta, razmjene eksperata, razmjene studenata, uvezivanje biblioteka, te zajednička naučna istraživanja.

Advertisements
Stipendije Kraljevine Saudijske Arabije; Foto: Klix.ba
Stipendije Kraljevine Saudijske Arabije; Foto: Klix.ba

Centar godinama pruža mnogobrojne edukativne sadržaje besplatno građanima BiH u vidu redovnih kurseva engleskog jezika, arapskog jezika, informatike, kaligrafije, instrukcija iz matematatike kao i razne edukativne seminare, piše portal “Klix.ba“.

Advertisements

Obzirom na važnost stipendiranja u jačanju kulturnih veza među državama te njegovanjem mladih generacija pružajući im moralnu podršku na putu ka svjetlijoj naučnoj budućnosti i nastavku edukacije, Ministarstvo visokog obrazovanja Kraljevine Saudijske Arabije od ove godine nudi i veliki broj stipendija bh. studentima za studij na preko 20 prestižnih univerziteta u KSA. Stipendije uključuju plaćenu školarinu, smještaj, avionsku kartu, medicinsku njegu i džeparac te otvaraju mogućnost studiranja u svim naučnim poljima izuzev medicine i zdrastvenih studija.

U utorak, 2. jula 2013. u 10:45 sati u Kulturnom centru “Kralj Fahd” će biti organiziran susret sa zamjenikom ministra visokog obrazovanja KSA prof.dr. Mohammedom bin Abdulazizom Al-Awhalijem na kojem će zainteresirani studenti dobiti sve potrebne informacije o univerzitetima, stipendijama i sistemom obrazovanja u KSA.

(Klix.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!