Stipendije Heinrich Böll fondacije

Odjel za stipendije Heinrich Böll fondacije objavio je poziv za dodjelu stipendija studentima diplomskog, postdiplomskog i doktorskog studija, koji žele da studiraju bilo koje discipline na nekom od univerziteta primijenjenih nauka i univerziteta umjetnosti.


hbf

Fondacija godišnje dodijeli preko 1200 stipendija, a za stipendije se mogu prijaviti kandidati sa visokim akademskim prosjekom, koji su društveno i politički angažovani i imaju interesovanja za osnovne vrijednosti fondacije: ekologiju i samoodrživost, demokratiju i ljudska prava, samoodređenje i pravdu.

Uslovi za magistarske studije su da kandidat ima osnovnu diplomu (bečelor, četiri godine), da se kandidat prijavljuje za stipendiju prije početka magistarskih studija ili u toku prvog semestra (u vrijeme prijave) i da kandidat ima odlično ili napredno znanje engleskog jezika, a uslovi za doktorske studije su da kandidat mora obezbijediti dokaz da mu je odobren status studenta na nekoj od akreditovanih akademskih institucija u Njemačkoj, da se projekat kandidata se odnosi na rad Fondacije (poželjno) i da kandidat ima odlično ili napredno znanje engleskog jezika.

Prijave se podnose elektronskim putem dva puta godišnje preko portala za prijave, a portal za podnošenje prijava je otvoren oko šest sedmica prije roka za prijavu. U okviru online prijave, dostavlja se sva neophodna dokumentacija.

Poziv je otvoren do 1. mart 2018. godine, a za detaljnije informacije o konkursu kao i samoj aplikaciji možete saznati više na web stranici Fondacije.

(Mreža mira)