Stan izgleda užasno, a traže kiriju 500 eura: Da li biste pristali na ove uslove?

Stan za 500 €, pogodan za studente. Da li biste pristali na ove uslove? Kakva su vaša iskustva sa stanovima?


stan
Foto: Telegraf

Dugoročno ili kratkoročno izdavanje stanova (na primjer stan na dan) postalo je vrlo unosan biznis. Ali, mnogi u posljednje vrijeme prelaze granicu, određujući visoke cijene za skromne ponude. Zapravo, neki izdaju preuređene prostore, male i skučene – kao stanove, tj. garsonjere.

U svemu bitnu ulogu igra i lokacija. U Beogradu se stanova za najam najčešće traže na Starom gradu, Vračar, Zvezdari, Novom Beogradu i Savskom vencu – najviše zbog dobre povezanosti ovih opština sa ostalim dijelovima grada, ali i mjestima gdje se nalaze fakulteti. Vračar je uvijek bio poželjno mjesto za život, pa su ljudi spremni da zakupe stan koji im nije funkcionalan samo da bi mogli sve “pješice” da obavljaju, a i zbog same lokacije.

 – Među studentima, najviše su traženi manji stanovi, do 50m2, garsonjere, jednosobni i manji dvosobni stanovi, rekla je sagovornica Telegraf Biznisa.

Na osnovu cijena jasno je da je najam ubjedljivo najskuplji u opštini Savski venac, na Vračaru i Novom Beogradu. Razlog ovome leži i u činjenici da se velik broj stanova iz luksuznog kompleksa Beograd na vodi izdaje, te da oni u značajnoj mjeri utiču na prosječnu cijenu stanova u ovoj opštini.

Garsonjere u Beogradu u ovom momentu vrijede do čak 250 eura ili više, zavisno od mjesta i uređenja, dok manji, jednosoban stan (bez dnevnog boravka) vrijedi 300, 400 eura. Tačno je da se mali stanovi često prodaju/izdaju “sami od sebe”, ali ovo je posebna priča.

Kako se širi društvenim mrežama, jedan stan na Vračaru izdaje se za oko 500 eura, a piše i da je pogodan za studente. Vlasnik naravno traži depozit u visini kirije.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Međutim, ako se zagledate u fotografiju vidjet ćete da je on sve u jednom – soba, kuhinja, kupatilo. Stepenice do WC šolje. Čini se da je sve osim da je pogodno mjesto za život kako se navodi.

Iako su komentari brojni ispod ove fotografije i govore koliko ima nesavjesnih vlasnika, ovaj stan se ipak izgleda ne nalazi na Vračaru, već je fotografija preuzeta sa društvenih mreža u cilju da nasmije korisnike društvene mreže Twitter. No, u svakoj šali ima istine, a ovakve pojave nisu nemoguće u Srbiji, a ni kod nas, u Bosni i Hercegovini.

Nedavno se desilo da je jedan stanodavac u Srbiji preuredio terasu i izdavao je za 250 eura mjesečno. Tačnije, ovaj dio je navodno spavaća soba u okviru garsonjere.

Da li biste svejedno zakupili ovakav stan da ga nađete u ponudi? Pišite nam u komentarima.