Šta način na koji držite šake govori o vama

Govor tijela otkriva mnogobrojne osobine određene ličnosti i njene crte. Šta mali detalj, poput načina na koji držite šake govori o vama?


palac test

Stručnjaci za govor tijela, tvrde da nanačin na koji držite prste na rukama dok su vam šake spojene govori dosta o tome kakva ste osoba. Ovaj zaključak temelji se na istraživanju koje je proveo dobitnik Nobelove nagrade Roger Wolcott Sperry, a dovodi se u vezu sa radom desne i lijeve hemisfere mozga. Naime u zavisnosti od toga koja je aktivnija, vaše ponašanje će se i ispoljavati.

1. Držite lijevi palac na vrhu 

lijevi prst

Ako je to vaš uobičajen položaj ruku, velika je vjerovatnoća da ste praktična osoba. Vi ste neko ko nikada ne donosi odluke u trenutku, već dobro promislite prije svakog svog poteza. Prije nego što dođete do zaključka, volite odvagati prednosti i nedostatke vaše odluke. Vrlo vas je teško prevariti, te imate kvalitetu da možete lako prosuditi kada vas ljudi lažu.

Visoko cijenite svoje prijatelje i članove obitelji, koji često dolaze kod vas tražeći vaš savjet. Vaša pamet može osvijetliti čak i najmračnija mjesta, a čudan smisao za humor čini vas zabavljačem u društvu. Vi ste i romantičar koji tačno zna kako postupati s udvaranjem. Znate što reći i kada to reći.