Šta gledati tokom ispitnog roka: Objavljen trailer za najskuplju seriju ikad

Nakon godina čekanja i sve većeg uzbuđenja, ostalo je još samo nekoliko sedmica do konačnog izlaska serije koja je označena najskupljom u historiji, čak 43 miliona funti, odnosno 51 milion eura koštala je po epizodi.


lordoftherings
Foto: Youtube

Seriju “The Lord of the Rings: The Rings of Power” će gledatelji od 2. septembra moći gledati na Amazon Primeu.

Nakon godina čekanja i sve većeg uzbuđenja, ostalo je još samo nekoliko sedmica do konačnog izlaska serije koja je označena najskupljom u historiji, čak 43 miliona funti, odnosno 51 milion eura koštala je po epizodi, a Deadline je izvijestio da je ukupno koštalo više od 460 miliona eura.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 

Serija dolazi gotovo 20 godina nakon posljednjeg filma u trilogiji “Gospodar prstenova” i spremna je vratiti obožavatelje u Srednju Zemlju da gledaju priču smještenu hiljadama godina prije događaja u “Hobbitu” i “Gospodaru prstenova”, prenosi Klix.ba.

U intervjuu za Entertainment Weekly, autor Patrick McKay rekao je da kreatori “nisu zainteresirani” za snimanje serije “o mlađoj verziji istog svijeta koji ste poznavali”.

Željeli smo ići daleko, daleko, daleko u prošlost i pronaći priču koja bi mogla stajati na vlastitim nogama, nastavio je,

Ovo je bilo ono za što smo smatrali da nije rečeno na razini i mjerilu i s dubinom koju smo smatrali da zaslužuje.

 

Opis serije obećava uvođenje “grupe likova, poznatih i novih”, s onima poput Galadriel, Elronda i visokog kralja Gil-galada koji su već otkriveni u prethodnim teaserima i slikama.

Snimana na Novom Zelandu, serija je smještena u doba kada su stvorene velike sile, a kraljevstva ne samo da su se uzdizala do slave, već su se i rušila.