SPUS nastavlja sa zahtjevima za smanjenje školarina za sve studente

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu uputio je inicijativu predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinu Okeriću da na prvoj idućoj sjednici Skupštine inicira zaključak kojim se nalaže Vladi Kantona Sarajevo donošenje akta o umanjenju visine školarine za 2020/2021. akademsku godinu.


spus 1

Inače, Studentski parlament od petog mjeseca 2020. godine zahtijeva umanjenje školarina za sve studente Univerziteta, s obzirom da su studenti i njihove porodice zahvaćeni negativnim ekonomskim posljedicama pandemije, te da je postojala i još uvijek postoji mogućnost da studenti uprkos nemogućnosti plaćanja školarina budu dovedeni u situaciju da moraju pauzirati ili prekinuti svoje školovanje.

– Pozivamo sve zastupnike u Skupštini, te članove Vlade na odgovornost prema kategoriji društva vitalnoj za opstanak i razvoj Bosne i Hercegovine. Najveći poraz društva bi bio dovođenje studenata u nemogućnost nastavka školovanja zbog finansijskih problema koji su ozbiljan impakt imali na studente i njihove porodice, poručili su iz SPUS-a.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

spus