Šoljice oko svijeta: Kako će vam poslužiti kafu u različitim državama?

Svakog jutra milioni ljudi širom svijeta započinju svoj dan šalicom kafe. Ali gotovo svaka zemlja i kultura imaju svoje jedinstvene načine kako ih pripremiti do savršenstva. Istražili smo i izdvojili samo nekoliko njih - i zaista smo prilično fascinirani!


Mlijeko s jajetom – Vijetnam

Glavni sastojci ovdje su žumanjce, kondenzovano mlijeko, šećer i vrela kafa.

 Kafa Lapland (Finska)

Kocka sira se dodaje u šoljicu i zatim se prelije kafom.

 Lagrima (Argentina)

Samo nekoliko kapi jake kafe i mnogo, mnogo pjenastog mlijeka, Možda bi bilo bolje da ovo opišemo kao “mlijeko sa kafom”, a ne obrnuto!

Espresso (Italija)

Klasični recept sa dodatom kriškom limuna. Prije ispijanja kafe, limun se kašikom potisne na dno ili stranu šoljice.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!