Škrabaonica u Tuzli: Red Bull Doodle Art karavan kreativnih radionica doputovao je i do Tuzle

Red Bull Doodle Art karavan kreativnih radionica doputovao je i do Tuzle. Evo kako su se studenti pokazali.


red bull doodle art workshop tuzla 4
Foto: Miralem Dizdarević

Kreativni Red Bull Doodle Art karavan doputovao je do “Grada soli”. Rudarsko-geološko-građevinski fakultet u Tuzli, ugostio je, pred sami kraj takmičenja Red Bull Doodle Art radionicu na kojoj su se zainteresirani studenti upoznali sa formatom takmičenja, a onda bacili na stvaranje svojih škrabotina, za šansu da neko od njih bude državni pobjednik.

Učesnici su crtali radove na jednu od pet zadatih tema: muzika, sport, party, putovanje i crtani likovi, a na kraju je izabrana i najbolja škrabotina radionice.

Tema “svemir” i ovaj je put donijela nekome dobru sreću, pa je tako rad Hamze Hodžića proglašen najboljim.
Ipak, svi radovi ulaze u finalni odabir Red Bull Doodle art sudija, za najbolju škrabotinu u Bosni i Hercegovini, koja će svog autora odvesti na svjetsko finale u Amterdamu. Tamo će finalisti imati priliku da svoje vještine crtanja unaprijede uz pomoć svjetski priznatih umjetnika poput Scott Martina aka Burnt Toast.

Dok su se studenti zabavljali stvarajući škrabotine, specijalni gost radionice, mladi tuzlanski graffiti umjetnik Adis Mahmutović, ostavio je trajan poklon fakultetu, oslikavši jedan od zidova sa kombinacijom grba fakulteta i svojom vizijom umjetničkih škrabotina.

Nakon “škrabaonice” u Tuzli, još samo par dana dijeli nas od državnog finala u Sarajevu, kada ćemo saznati ko je kralj škrabanja u Bosni i Hercegovini.

red bull doodle art workshop tuzla 2