Školarci i roditelji izabrali “Naj online učitelja/nastavnika”

Školarci biraju „Naj online učitelj(e)/ice/nastavni(ke)/ice“ – bila je tema ovogodišnjeg društveno – odgovornog projekta “U zdravoj školi zdrava djeca” koji već petu godinu realizuje Vienna osiguranje VIG.


Slika urucenja nagrada

U samo nekoliko dana od objave javnog poziva za nominiranje “Naj online učitelja/nastavnika”, školarci i njihovi roditelji su prepoznali priliku da nagrade trud prosvjetnih radnika tokom pandemije, uzeli su aktivno učešće te su nominirali više od 300 učitelja i nastavnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Od ukupno 25.094 glasova  školaraca, roditelja i ostalih koji su podržali projekat, najveći broj istih kao i priznanja “Naj online učitelj/nastavnik” dobili su sljedeći nastavnici:

Prvo mjesto

Nastavnik Leonard Valenta – KŠC „Sv. Josip“, Sarajevo (2.262 glasa)

Drugo mjesto

Nastavnica Anela Kasumačić – Omanović, IV Osnovna škola, Mostar (2.226 glasova)

Treće mjesto

Nastavnica Alisa Pejić – OŠ „Mejdan“, Tuzla (2.171 glas)

Dodjela priznanja “Naj online nastavnicima” i uručenje vrijednih nagrada iPad 8 Apple tablet je izvršeno danas od strane Uprave Vienna osiguranja VIG, na svečanom ručku upriličenom za tu namjenu.

– Iako nas je pandemija onemogućila da se družimo i aktivno viđamo sa školarcima u našem već tradicionalnom projektu „U zdravoj školi zdrava djeca“, velika zainteresovanost za izbor “Naj online učitelja/nastavnika” je demonstrirala ogromnu zahvalnost učenika i njihovih roditelja za sav teret koji su prosvjetni radnici iznijeli tokom ovog teškog perioda, dajući na taj način dodatnu notu društvenoj odgovornosti za koju se zalažemo. Čestitamo dobitnicima priznanja kao i svim drugim nominiranim učiteljima i nastavnicima, od kojih su nam se mnogi obratili, vrlo emotivno, sretni da je njihov trud prepoznat. Zahvaljujemo se svima koji su aktivno učestvovali u procesu nominiranja i glasanja, a koje je nadmašilo sva naša očekivanja, istakla je gospođa Mersiha Korjenić, Izvršna direktorica Vienna osiguranje VIG.

– Sretan sam na priznanju koje su mi dodijelili moji učenici, njihovi roditelji te ostali koji su upoznati sa mojim radom. Posebno mi je drago da je ova nagrada otišla nastavniku, rekao bih, tradicionalno „dosadnog“ i suhoparnog predmeta, kakva je povijest, što samo svjedoči da se stručnom i osobnom požrtvovanošću i odgovarajućim metodama rada, čak i u otežanim uvjetima, poučavanje može učiniti zanimljivim i izazovnim.Proces prilagođavanja online nastavi bio je veliki izazov, kako za nas prosvjetne radnike tako i za školarce i njihove roditelje, ali evo i ovo je dokaz da smo isti sproveli uspješno. Ovim putem zahvaljujem se svima koji su me nominirali i glasali za mene kao i Vienna osiguranju VIG na izvanrednoj ideji te svemu što su uradili i nastavljaju da rade u okviru projekta „U zdravoj školi zdrava djeca”, istakao je nastavnik Leonard Valenta iz KŠC „Sv. Josip“, Sarajevo, dobitnik priznanja za osvojeno prvo mjesto “Naj online nastavnik”.

Slika urucenja nagrada

„U zdravoj školi zdrava djeca“ je projekat Vienna osiguranje d.d. VIG, koji je je pokrenut 2016. godine sa ciljem promicanja zdravog i aktivnog životnog stila učenika osnovnih škola u BiH te je do sada udružio preko 20.000 školaraca, roditelja i prosvjetnih radnika koji su uz podršku Vienna osiguranja d.d VIG izgradili zdrave vrtove, voćnjake, sigurna igrališta, pravili zdrave užine, bavili se sportom kroz igru i zabavu, animirali djecu i roditelje na zajednička druženja i sl.