Sjajna prilika za studente: Takmičenje BHFF-a zvanično počelo

Prijave su otvorene do 15. maja 2023. godine. Takmičenje studentima nudi i novčane nagrade.


Foto: STUDOMAT / Envato
Foto: STUDOMAT / Envato

Fondacija budućnosti u BiH (BH Futures Foundation) već četvrtu godinu zaredom iznosi takmičenje za trominutne teze (3MT), aktivnost koja izaziva studente iz različitih akademskih disciplina da prikažu svoje istraživačke projekte na jasan, koncizan i uvjerljiv način, nespecijalističkoj publici.

Naime, ovo takmičenje otvoreno je za studente doktorskih, magistarskih ali i dodiplomskih studija.

Riječ je o odličnoj platformi za studente da prikažu svoje istraživačke projekte, steknu iskustvo javnog nastupa i efikasno prenesu svoje ideje širokoj publici. Učesnici imaju samo tri minuta da predstave svoje istraživanje na sažet i zanimljiv način, koristeći samo jedan slajd kao podršku svojoj prezentaciji.

– Takmičenje je odlična prilika za studente da usavrše svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, jer moraju predstaviti složene istraživačke koncepte na način koji je lak za razumijevanje nestručnjacima. Ova vještina je od suštinskog značaja u današnjem svijetu, gdje je sposobnost efikasnog komuniciranja složenih ideja veoma cijenjena, pojašnjavaju iz BHFF-a.

Jedan od najuzbudljivijih aspekata 3MT takmičenja je novčana nagrada. Sa 20.000 KM novčane nagrade, takmičenje nudi značajan poticaj studentima da pokažu svoj najbolji rad.

– Ova novčana nagrada može pomoći studentima da unaprijede svoje istraživačke projekte, pružajući odličnu priliku da unaprijede i svoje akademske karijere, dodaju iz BHFF-a.

Pored novčane nagrade koja je moguća uz pomoć sponzora Bosanskohercegovačko-američke akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS), 3MT takmičenje nudi studentima priliku da se umreže sa drugim istraživačima, steknu izloženost za svoje istraživačke projekte i izgrade povjerenje u svoje sposobnosti kao istraživača i komunikatora.

– Ohrabrujemo sve studente doktorskih studija, master i dodiplomskih studija da učestvuju u ovom uzbudljivom događaju i iskoriste ovu jedinstvenu priliku da unaprijede svoje akademske karijere, pozivaju iz BHFF-a.

Inače, više informacija o takmičenju i prijavi možete pronaći OVDJE.

Prijave su otvorene do 15. maja 2023. godine.