Sebiji Izetbegović oduzeto zvanje redovnog profesora Medicinskog fakulteta

Za poništenje njenog akademskog statusa bilo je 30 glasova za, osam suzdržanih i četiri protiv.


sebija 1
Foto: Facebook

Sebiji Izetbegović oduzeto je zvanje redovnog profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ovo je odluka Senata Univerziteta u Sarajevu koji je na današnjoj 56. redovnoj sjednici stavio van snage Odluku Senata Univerziteta u Sarajevu iz 29. januara 2014. godine po kojem je Izetbegović proglašena redovnom profesoricom za oblast ginekologije i akušerstva.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Za poništenje njenog akademskog statusa bilo je 30 glasova za, osam suzdržanih i četiri protiv.

 – Senat je na 34. vanrednoj sjednici 6. marta usvojio izvještaj Komisije, prihvatio Izvještaj o dokumentaciji, i tada je Senat poništio upis u matičnu knjigu magistranata na ime Izetbegovic Sebija. Odluka Senata je provedena. Današnje odluke o stavljanju van snage o izboru profesorice su normalan slijed i obaveza Univerziteta je da spram te odluke i tog rješenja proces dovedemo do kraja, rekao je rektor Škrijelj.

Ranije je Senat odlučio poništiti zvanje magistra aktuelnoj direktorici KCUS-a na vanrednoj sjednici na kojoj se razmatrala analiza komisije na osnovu prikupljene dokumentacije provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu.

 – Iz razloga što imenovana nije ispunila sve obaveze na postiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme sticanja diplome magistra, odnosno nije ispunila propisane uslove za sticanje odgovarajućeg stručnog naživa magisitra nauka, kazao je tada Škrijelj.