SBB fondacija po četvrti put podržala studente koji se ističu svojim talentima i uspjesima

SBB fondacija je ponosno predstavila četvrtu generaciju stipendista programa „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“.


1 11
Foto: SBB

Program SBB fondacije za podršku izuzetnim učenicima i studentima koji se posebno ističu svojim vanserijskim talentima i uspjesima, bogatiji je za petoro mladih ljudi koje će fondacija podržavati finansijski, mentorski i logistički tokom školovanja, saopšteno je iz fondacije.

Milica Bajčetić je talentovana balerina koja je svoj životni i akademski put nastavila u Roterdamu na fakultetu „Codarts“, gdje studira umjetničke igre.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

1662541080 thumbnail Foto 2 Milica Bajcetic 1650x760 1024x471 1
Foto: SBB/Nebojša Babić

Andrej Jovićević je mladi filozof koji je odabrao Univerzitet u Luvenu za svoje dalje usavršavanje.

2 3
Foto: SBB/Nebojša Babić

Igor Engi, Subotičanin koji je znao da je matematika njegov izbor od malih nogu, upisao je univerzitet Kembridž.

3 2
Foto: SBB/Nebojša Babić

Andrej Marković, izuzetno talentovan pijanista, je na jednom od najprestižnijih muzičkih konzervatorijuma u San Francisku.

4 1
Foto: SBB/Nebojša Babić

Jovan Milošević je osmi razred Matematičke gimnazije i postiže izuzetne rezultate na svim takmičenjima.

5 1
Foto: SBB/Nebojša Babić

Kako je saopšteno, SBB fondacija od 2019. godine pomaže nadarenim učenicima i studentima iz Srbije koji se obrazuju u zemlji ili inostranstvu i odlaze na svjetska i regionalna takmičenja. Kroz program Stipendije se pruža prilagođena podrška, prema pojedinačnim potrebama svakog od njih, kako bi realizovali svoj pun potencijal na putu uspjeha koji im tek predstoji.

Divan je osećaj kada znamo da smo pomogli i i dalje pomažemo da 21 mlada osoba ostvari svoje snove, dobije vrhunsko obrazovanje i ima mogućnost da živi bilo gdje u svijetu gdje će najbolje iskoristiti svoje nevjerovatne kapacitete. Oni su ambasadori naše zemlje zbog kojih treba da budemo ponosni, a mnogi od njih pretenduju i da uđu u historiju kao ozbiljni naučnici i umjetnici koji će doprinijeti svojim znanjem, iskustvom i talentom budućim generacijama. Želimo dobrodošlicu našim novim stipendistima!, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

Jednom godišnje SBB fondacija poziva učenike osnovnih i srednjih škola koji su izuzetno daroviti u nekoj od oblasti nauke, kulture i umjetnosti da se prijave i postanu dio programa. Kako bi ušli u program i bili dio nove generacije najboljih od najboljih, poželjno je da pored vanserijskog talenta imaju i izuzetne rezultate na takmičenjima i relevantne preporuke svojih profesora/mentora, prenosi n1info.com.