Savjeti za studente: Evo zašto ne treba učiti naglas

Učenje naglas definitivno nije dobra ideja, a evo zašto.


ucenje 1

Na Youtube kanalu “Marija Vlahović” nalaze se brojni savjeti za učenike i studente koji se tiču učenja i motivacije za ovaj teški proces.

Pomenuti Youtube kanal pokrenula je Marija Vlahović, magistrica primarnog obrazovanja. U videozapisima koje možete pronaći na Youtube kanalu, Marija daje savjete učenicima i studentima o tome kako da učenje ne bude baš toliko strašno, kako da se organizuju i naprave plan, koje su to efikasne metode za dobre rezultate na fakultetu.

Ovaj put od Mariji su postavili zanimljivo pitanje. Naime, neke studente je zanimalo da li je dobro učiti naglas.

Magistrica primarnog obrazovanja, Marija Vlahović smatra da to nije dobra ideja. Razlog je vrlo jednostavan. Potrebno je mnogo više energije da se riječi izgovore nego da se o njima samo promisli. Zbog toga je učenje naglas često vrlo iscrpljujuće.

Pogledajte šta o tome kaže Marija:

@marija_vlahovic

Pitali ste, odgovorila sam. Nadam se da će vam služiti. Uzmite u obzir moj savjet i iskustvo, a konačna odluka je samo vaša. 😊 Sretno učenje!……#kakoučiti #učenjenaglas #metodeucenja #motivacijazaucenje #motivacija #ispit #jesenskirok #upisi #student #učenik #metoda #organizacija #marijavlahovic #novipoglednaučenje #knjiga #savjeti

♬ original sound – Marija Vlahović