Savjet: Najbolji poslovi za studente

Ukoliko vam je potreban dodatan novac, a uspjevate da uskladite sve fakultetske obaveze, razmislite da počnete da radite neki od ovih poslova.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Uz studentske zadruge koje nude sezonske poslove, poput branje malina, čišćenje magacina ili slaganje dokumenata u arhivama firmi, mogućnosti za studentske poslove možete naći i sami, samo ukoliko se malo potrudite.

Podučavanje

Ovo je jedan od najbolje plaćenih poslova, naročito kada su studenti u pitanju. Bilo da studirate neki jezik ili prirodnu nauku, privatni časovi osnovcima i srednjoškolcima kojima ne ide dobro u školi su odličan način zarade. Uz to, učvrstićete i svoje znanje.

Društvene mreže

Mnoge kompanije imaju naloge na društvenim mrežama, ali nerijetko imaju vremena i da im se posvete do kraja. Kao mlada i entuzijastična osoba, sigurno će vam ovaj posao dobro ići a uz to, možda vaše ideje i način rada, vam omoguće radno mjesto u toj kompaniji.

Pisanje seminara/pismenih zadataka i sastava

Ukoliko vam dobro ide na primjer bosanski ili engleski jezik, a uz to volite da čitate i pišete, razmislite o tome da svoj talenat unovčite. Pisanje seminarskih radova, ili pak pismenih sastava za osnovce i srednjoškolce, može biti veoma dobra prilika za zaradu.

Promocije

Ovaj posao može biti naporan, ali donosi veoma dobru lovu. Bilo da je u pitanju promocija nekog proizvoda, brenda ili kafića, ovdje su opcije neograničene.

Prevođenje

Prevođenje je zahtjevna tehnika, a ukoliko studirate neki jezik, ovo može biti idealan način da obogatite svoj vokabular i znanje o jeziku, a u isto vrijeme i da zaradite.

Konobarisanje

Ne baš naročito lak posao, ali svakako vrlo unosan. Ipak imajte na umu da ovaj posao oduzima mnogo vremena i da je veoma naporan, naročito kada su noćne smjene u pitanju. Umjesto konobarisanja, možete i da perete čaše u kafiću.

Čuvanje djece

Ukoliko imate fleksibilno vrijeme odlaska na predavanja i vježbe, možete da čuvate djecu.

Šetanje pasa

Zabavan i unosan posao za sve ljubitelje pasa. Uz to, šetanje je i odličan način da vježbate, a naučnici su pokazali da šetnja blagotvorno djeluje na mozak.

(Edukacija.rs)