Samo pojedini studenti nisu pogledali ovu seriju, a sada ona dobiva nastavak?

"Squid Game" pripovijeda o siromašnim osobama koje se natječu u okrutnom i smrtonosnoj igri kako bi osvojile novčanu nagradu od 45 milijardi južnokorejski wona (više od 60 miliona KM).


dalgona cookie korean cookie from squid game korean game boys hand playing dalgona ppopgi candy
Foto: Envato

Popularna južnokorejska serija ‘Squid Game‘ dobit će drugu sezonu. Ovu informaciju potvrdio je režiser Hwang Dong-hyuk čiju izjavu je prenio Associated Press.

Kreator Hwang Dong-hyuk već neko vrijeme govori o ovoj ideji, ali je tek 9. novembra 2021. konačno potvrdio da dolaze nove epizode tokom razgovora s AP-om. Pogledajte klip ispod:

Mogu reći da ćemo snimiti drugu sezonu. To je trenutno u mojoj glavi, trenutno pravim planove. Bilo je toliko pritiska, toliko zahtjeva, mnogo ljubavi i želje za drugom sezonom. Osjećam da nam niste ostavili izbor, kazao je Dong-hyuk.

U decembru 2021., kreator Hwang Dong-hyuk rekao je korejskoj televizijskoj kući KBS:

Razgovaram s Netflixom o drugoj i trećoj sezoni. Uskoro ćemo doći do zaključka.

Dakle, izgleda da su igre doslovno tek počele.

Squid Game je prvi put najavljen 2019., što znači da je produkcija prve sezone trajala dvije godine. Ali sada kada su mnogi ključni dijelovi na mjestu, nadamo se da bi druga sezona mogla stići već krajem 2022.

Redatelj Hwang Dong-hyuk nedavno je rekao za YTN, korejsku novinarsku kuću, da je prvi put pomislio na premisu serije još 2008. godine, tako da je imao dovoljno vremena da razradi duži plan igre nakon prve sezone.

“Squid Game” pripovijeda o siromašnim osobama koje se takmiče u okrutnoj i smrtonosnoj igri kako bi osvojile novčanu nagradu od 45 milijardi južnokorejski wona (više od 60 miliona KM). U seriji se mogu vidjeti scene u kojima se likovima iz vatrenog oružja puca u glavu i vade unutarnji organi.

Seriju od devet nastavaka odmah su prigrlili ljubitelji horora. Neki su je opisali kao kombinaciju “Slagalice strave” i “Igara gladi”, dok su drugi istaknuli da konceptualno podsjeća na kultni filma “Battle Royale” Kinjija Fukasakua iz 2000. godine.